Göteborg félmaraton 2009. május

Sziasztok!
 
Egy érdekességet osztanék meg veletek!
Tavaly májusban a Stockholm marathonon kaptam egy Svéd Runners World magazint melyben a 2009-es májusi Göteborg félmaratont reklámozták.
A mai nap fel is mentem a honlapra,hogy megnézzem. A nevezés 2008.november 30-án lezárult,mert megtelt. Az indulók száma 53.000 Fő. Nem semmi!
A városban kicsit többen mint 500 ezren laknak. Tehát az 1/4-i város elmegy futni,melyben persze vannak külföldiek és más városból érkezők is.
Itt Budapesten jó eseteben egy ilyesmi rendezvényen 10-12 ezren vannak és az autósok zöme anyázik,szerintem jogosan is meg nem is!
Azért jogosan,mert szinte egyáltalán nincsennek tájékoztatva,Stockholmban villanyoszlopokora szerelt reklám plakátok vannak a marathonról,a szponzor logókkal együtt (ezzel csak azt mondnanám,hogy mindenki jól jár!).
És azért nem jogosan anyázhatnak az autósok egy ilyen budapesti megmozduás miatt,mert 50 fölött rengeteg beteg ember van különféle bajokkal. Azt mondják minek menjek versenyezni,úgysem nyerek.
EZ a verseny nem azért van,hogy az elsők legyenek a mezőnyben hanem azért,hogy megőrizhessék azt ami ingyen van,az egészségüket,ne kelljen utána ezrekért kémiai gyógyszereket magukba tömnijük és negatív felfogással, a társadalomnak eltartania őket,mert kórházban fekszenek,stb..
 
Remélem a gondolkodás módot néhány emberben meg tudom változtatni. Jó lenne,ha a Magyar emberek is ép ésszel gondolkoznának,nem csak a leragadt gondolataik kerülnének újra s újra felszínre! Nem kell nyugara menni élni, itt is lehet úgy élni mint ott,csak fejben kell megváltozni!
 
The registration for
2009 race is closed.

The race closed for entries November 30th, with over 53 000 runners.

Üdv
Gyula 🙂

Kategória: Nincs kategorizálva | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás